Здравейте, имам нужда от помощ. По принцип колата ми е със стария фреон, но сега няма никой вътре и е за пълнене. Та искам да ми кажете къде да отида в Пловдив да ми напълнят от новия - някъде като за по-земни хорица.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Пълнене с фреон в Пловдив!!!
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от 1239 Покажи съобщениеЗдравейте, имам нужда от помощ. По принцип колата ми е със стария фреон, но сега няма никой вътре и е за пълнене. Та искам да ми кажете къде да отида в Пловдив да ми напълнят от новия - някъде като за по-земни хорица.
Сега, ако някой бъде така добър да обясни как се прави процедурата наливане на масло (за да знам дали да се доверя на поредния...). Четох из нета, но така и не разбрах със сигурност. Моя компресор Sanden SD709 според инфо в интернет може да работи и с двата фреона. Той има пробка най-отгоре, в задбуталната кухина. В документацията (която намерих) пише, че това е пробка за контролиране на маслото и нищо повече. Също така видях по рисунки из нета фуния забодена в този отвор (на пробката) и през него да се налива масло. Да, но колко? 150гр (толкова пишат когато се налива с фреона)!?! Много са (за задбуталната кухина)! Не ми се вярва дори да ги събере! А дори и да стане това, вероятността за хидравличен удар не е никак малка! Ако го налея във фреона от къде ще се мажат лагерите отзад? Само от пропуските покрай буталата ли - не вярвам. Някой ако може да даде инфо, че ще се побъркам! И не слагам компресора, защото ако трябва да се налива през пробката на място не може... И колата ми не е в движение... Гадост...
155, TS, 2.0i, 8V, климатроник, ABS - 92г
Още малко толерантност никога не е излишна!
Comment
Comment